Lululemon missie en visieverklaring (2024)

De De missie van Lululemon is ‘de wereld van middelmatigheid naar grootsheid te verheffen’. En de Visieverklaring van Lululemon is “het experimentele merk te zijn dat een gemeenschap van mensen in beweging brengt die een zweetleven leiden door te zweten, te groeien en verbinding te maken.” Opgericht in 1998 door Chip Wilson, lululemon is uitgegroeid tot een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige sportkleding voor klanten over de hele wereld. Met zijn unieke benadering van operationele uitmuntendheid en uitmuntende klantenservice heeft het in Vancouver gevestigde bedrijf sinds de oprichting een opmerkelijke groei doorgemaakt, waardoor het de concurrentie binnen deze sector voor kan blijven. Van hardloopkleding tot yoga-uitrusting, Lululemon biedt een uitgebreid assortiment trainingskleding dat blijft voldoen aan de behoeften van zijn internationale consumentenbasis.

Het succes van Lululemon wordt ondersteund door de missie- en visieverklaringen, die duidelijkheid bieden over hoe de gewenste resultaten kunnen worden bereikt en toekomstige ambities illustreren. In het bijzonder heeft het merk prioriteit gegeven aan de gezondheid en het welzijn van zijn klanten en aan de ontwikkeling van de gemeenschap, waarbij waarden zijn gecreëerd die prioriteit geven aan persoonlijke verbetering boven andere uitkomsten, zoals financiële winst. Deze elementen vormen de basis van hun filosofie, waardoor ze een betekenisvolle band met hun opdrachtgevers kunnen onderhouden.

Inhoud

De missieverklaring van Lululemon

Lululemon missie en visieverklaring (1)

De missie van Lululemon is “de wereld van middelmatigheid naar grootsheid verheffen.” Deze verklaring benadrukt de toewijding van het bedrijf om klanten te inspireren om hun beste leven te leiden en hun hoogste potentieel te bereiken, zowel fysiek als mentaal.

Het bedrijf gelooft in het leveren van hoogwaardige technische kleding die atleten helpt comfortabel te blijven tijdens fysieke activiteiten, waardoor ze zich kunnen concentreren op wat belangrijk is: uitmuntendheid bereiken. Door zijn producten gemakkelijk toegankelijk te maken via verschillende kanalen, zoals winkels en online, wil Lululemon meer mensen over de hele wereld aanmoedigen om een ​​actieve levensstijl na te streven die de gezondheid en het welzijn bevordert.

De krachtige woorden die in de missie van Lululemon worden gebruikt, benadrukken de hoge eisen die het bedrijf aan zichzelf stelt en de passie die het verwacht van zijn klanten, die ernaar streven het beste uit zichzelf te halen.

Het bedrijf ondersteunt individuen op hun reis naar grootsheid door hen aan te moedigen via campagnes die zijn georganiseerd om anderen te motiveren en een positieve houding ten opzichte van persoonlijke groei te bevorderen. Dergelijke initiatieven omvatten onder meer evenementen zoals wellnessworkshops waar mensen in contact komen met gecertificeerde yogadocenten die advies geven over hoe men strategieën voor zelfverbetering, zoals mindfulness-oefeningen of meditatietechnieken, kan maximaliseren, waardoor het transformerende potentieel van elk individu verder wordt versterkt en tegelijkertijd een zinvol leven kan worden geleid volgens zijn of haar persoonlijke behoeften. waarden en passies.

Levens verbeteren

Lululemon is toegewijd aan haar missie om ‘de wereld te verheffen’, waarbij wordt erkend dat mensen de essentiële aanjagers zijn van alle veranderingen en verbeteringen. Lululemon streeft er dus naar om levens op verschillende manieren te verbeteren, van het ondersteunen van een mondiale gemeenschap van individuen en groepen met de bedoeling positieve veranderingen in hun gemeenschap teweeg te brengen, tot het verstrekken van toegankelijke middelen voor degenen die deze nodig hebben.

Tegelijkertijd erkent Lululemon zijn rol als actieve deelnemer aan gemeenschapsontwikkeling en sociale vooruitgang. Daartoe biedt het een scala aan strategische verkoopopties voor teamprogramma's en meer die zijn afgestemd op het betrekken van zijn klanten en hen tot belanghebbenden maken bij het stimuleren van duurzaamheidsinitiatieven over de hele wereld.

Het bedrijf investeert ook fors in goede doelen, zoals programma's voor milieubeheer gericht op het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Daarnaast doneert Lululemon regelmatig aan vluchtelingen en andere humanitaire organisaties in Afrika, Azië-Pacific en Latijns-Amerika, wat resulteert in een eerlijkere toegang tot fundamentele menselijke behoeften over de hele wereld. Ze werken ook actief samen met tal van NGO's die werken aan kwesties als gendergelijkheid, terwijl ze hun vrouwelijke collega's daarbij ondersteunen initiatieven voor gelijke beloning, naast ander beleid dat is ontworpen om carrièregroeimogelijkheden voor alle werknemers te bevorderen, ongeacht hun genderidentiteit of -oriëntatie.

Verbetering van de gezondheid

Bij Lululemon is het verbeteren van de gezondheid de hoogste prioriteit van haar missie. Als bedrijf dat het welzijn en de levensduur van zijn klanten op de voorgrond plaatst, streven ze ernaar producten te creëren die mensen helpen hun topprestaties te bereiken. Hun nadruk ligt op het ontwerpen van innovatieve, hoogwaardige kleding en accessoires die worden aangedreven door technologie, zweetafvoerend materiaal, ademend vermogen, comfort en veelzijdigheid.

Hun toewijding aan het creëren van prestatiekleding betekent het consequent testen van nieuwe stoffen en materialen om de atletische prestaties te optimaliseren en klanten te ondersteunen die hun producten willen gebruiken voor zowel vrijetijdsactiviteiten als strengere vrijetijdsactiviteiten zoals hardlopen of CrossFit. Daartoe heeft Lululemon samengewerkt met atleten van wereldklasse die gespecialiseerd zijn in verschillende sporten om inzicht te geven in hoe ze hun ontwerpen het beste kunnen verbeteren voor topprestaties door middel van praktische tests en feedback in real-life scenario's.

Bovendien probeert Lululemon ook zijn klanten voor te lichten, zodat zij het beste uit haar producten kunnen halen wanneer ze deze gebruiken voor fitnessgerelateerde activiteiten. Door hun spiegeltrainingstechnologie, waarin interactieve video's worden weergegeven, kunnen klanten volgen terwijl instructeurs oefeningen demonstreren. Ze kunnen ook de juiste vorm en techniek leren tijdens het trainen, wat helpt bij het voorkomen van blessures en tegelijkertijd maximaal voordeel biedt tijdens de training.

De verwachtingen overtreffend

Lululemon probeert altijd de verwachtingen te overtreffen als het gaat om het bieden van levensstijlveranderingen aan haar klanten. Het bedrijf biedt een uitgebreide collectie outfits die niet alleen passen bij een breed scala aan trainingsregimes, maar ook bijdragen aan het creëren van een realistische look en aantrekkelijke esthetiek. De accessoiresectie van Lululemon presenteert ook een verscheidenheid aan producten die kunnen worden gebruikt om de ensembles van klanten verder te verbeteren en hun individuele stijlen te versterken.

Het bedrijf heeft niet alleen kleding voor fysieke activiteiten, maar levert ook kleding voor informele gelegenheden of zelfs voor dagelijkse boodschappen en taken. Op deze manier zorgt Lululemon ervoor dat, ongeacht wat klanten doen of waar ze heen gaan, ze er goed uitzien terwijl ze dat doen. Het resultaat is dat dit bijdraagt ​​aan een zelfverzekerder gevoel in elke situatie – iets dat de houding en kijk op situaties volledig verandert – allemaal om levensdoelen te bereiken zonder angst of twijfel.

Bovendien zijn al deze items (kleding, accessoires, enz.) zorgvuldig ontworpen met kwaliteit in het achterhoofd, en bieden ze hoogwaardige stoffen met zweetafvoerende eigenschappen en verstelbare functies zoals zakken en windjacks, waardoor ze ideaal zijn tijdens koudere klimaten. ook – wat eens te meer bewijst hoeveel Lululemon steekt in het overtreffen van de verwachtingen van de klant.

Visieverklaring van Lululemon

Lululemon missie en visieverklaring (2)

De visie van Lululemon is "het experimentele merk te zijn dat een gemeenschap van mensen aanwakkert die een zweetleven leiden door te zweten, te groeien en verbinding te maken."

Deze verklaring is een ambitieuze en overtuigende oproep tot actie. Het vraagt ​​mensen om zich aan te sluiten bij een gemeenschap die zich toelegt op ‘het leven in het zweet’, wat betekent dat ze een actieve levensstijl moeten hebben met de nadruk op fysieke activiteit, groei en verbinding. Lululemon gelooft dat een actieve levensstijl mensen op zinvolle manieren samenbrengt. Deze filosofie vormt de kern van hun visie, omdat het individuen aanmoedigt om samen te komen in het nastreven van ‘zweten, groeien en verbinden’.

De creatie van een “gemeenschapshub” is van cruciaal belang voor het verwezenlijken van deze visieverklaring. Het creëert niet alleen een ruimte waar mensen toegang hebben tot kleding en accessoires die speciaal zijn ontworpen voor het zweetleven, maar het creëert ook een veilige ruimte waar individuen met elkaar kunnen samenkomen om ideeën en ervaringen met betrekking tot gezondheid en welzijn te delen. Het bedrijf is ook van plan zijn winkels te gebruiken als ‘experimentele merken’, die unieke ervaringen aanbieden, zoals yogalessen of workshops die erop gericht zijn deelnemers te helpen zichzelf beter te begrijpen en tegelijkertijd zelfvertrouwen op te bouwen door middel van beweging.

Het doel van Lululemon is altijd meer geweest dan alleen kleding verkopen; ze streven ernaar om echte verbindingen te creëren tussen mensen die gepassioneerd zijn door fysieke activiteit en welzijn. Hun visie is gericht op het creëren van een omgeving die betekenisvolle relaties bevordert op basis van gedeelde waarden en interesses, terwijl ze elkaar inspireren door bewegingsactiviteiten zoals yoga of hardlooptrainingen.

Uitzonderlijk merk

Bij Lululemon streven ze ernaar een uitzonderlijk merk te creëren, en niets wordt ooit op een normale manier gedaan. Hun missie om langdurige verandering te bewerkstelligen drijft hun creatieve ontwerpen, die altijd gericht zijn op het voldoen aan de behoeften en wensen van hun klanten. Kwantiteit is niet hun voornaamste doel; in plaats daarvan proberen ze een erfenis te creëren door voor elke klant het best mogelijke product te creëren.

De visie van Lululemon weerspiegelt deze toewijding aan uitmuntendheid: “het experimentele merk zijn dat een gemeenschap van mensen aanwakkert die een zweetleven leiden door te zweten, groeien en verbinden”. Dit betekent dat ze niet alleen kwaliteitsproducten willen leveren die een verschil kunnen maken in het leven van mensen, maar ook sterke relaties met klanten willen opbouwen, zodat iedereen een positieve ervaring heeft bij het gebruik van de diensten of producten van Lululemon.

Breng gemeenschappen in vuur en vlam door middel van zweet

Lululemon gelooft dat de beste manier om een ​​gemeenschap te laten ontbranden, is door te zweten. Het bedrijf heeft sportkleding en accessoires ontwikkeld om fysieke activiteiten voor iedereen toegankelijk en comfortabel te maken. Om de deelname aan gezond leven verder te vergroten, moedigt Lululemon haar klanten aan om deel te nemen aan haar empowermentprogramma's, die worden gehouden in Canada, de VS en andere regio's waar zij actief is. Deze programma's leggen de nadruk op het motiveren van mensen van alle leeftijden, geslachten en vaardigheidsniveaus, zodat ze het meeste uit hun trainingssessies kunnen halen.

Het doel van deze initiatieven is niet alleen om fitness te bevorderen, maar ook om klanten te betrekken bij zinvolle gesprekken over een gezonde levensstijl en mogelijkheden voor fysieke activiteit die voor hen beschikbaar zijn in hun lokale gemeenschap. Het zorgt ervoor dat individuen zich betrokken voelen, ongeacht hun achtergrond of vaardigheidsniveau, door hen aan te moedigen verbinding te maken vanwege hun gedeelde interesse om zich in het zweet te werken.

De workshops van Lululemon over gezondheidsonderwerpen zoals voedingsvoorlichting en zelfzorgstrategieën helpen gemeenschappen vertrouwen op te bouwen in het nemen van eigenaarschap over hun fysieke welzijn, terwijl ze de gelegenheid bieden voor discussie over de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd als ze proberen actief te blijven. Door dergelijke evenementen kunnen gemeenschappen door zweet relaties met elkaar ontwikkelen, wat de boodschap versterkt dat het leiden van een actieve levensstijl niet iets is dat alleen sommigen kunnen doen – iedereen kan het als ze hun geest (en lichaam) erin stoppen.

Maak verbindingen

Lululemon begrijpt al lang het belang van het onderhouden van relaties met zijn ambassadeurs, gasten en atleten om innovatie en succes te stimuleren. Daarbij heeft het bedrijf een samenwerkingsplatform gecreëerd om deze belangrijke belanghebbenden met elkaar en met Lululemon te verbinden. Deze verbinding maakt een uitwisseling van ideeën, ervaringen en feedback mogelijk die worden gebruikt om producten te creëren die aan individuele behoeften voldoen.

Het bedrijf heeft partnerschappen gezocht met professionele atleten, zoals enkele van 's werelds beste surfers, yogi's en hardlopers, maar ook met opkomende basistalenten met veel verschillende sportachtergronden.

Door samenwerking brengt Lululemon nieuwe perspectieven bij het ontwerpen van kleding die voldoet aan de unieke eisen van een actieve levensstijl. Dit stelt Lululemon ook in staat trends op het gebied van prestatiestoffen voor te blijven en deze te ontwerpen op basis van feedback van atleten over hoe ze worden gebruikt tijdens hun trainingen. Deze partnerschappen brengen ook essentiële kennis met zich mee over de culturen die bij elke sport horen, wat helpt bij het vormgeven van productontwerpen die zowel stijl als functionaliteit weerspiegelen.

Beginnend op de thuisbasis nodigt Lululemon de winkellocaties van haar klanten uit om hun mening te geven via verschillende initiatieven, zoals kofferbak blijkt. Door dit soort evenementen wordt nieuw inzicht verkregen in de voorkeuren van de consument, terwijl er tegelijkertijd een plezierige sfeer wordt gecreëerd waarin fysieke activiteit centraal staat.

Kernwaarden

Lululemon hanteert een sterke reeks kernwaarden die bestaan ​​uit het koesteren van ondernemerszin, het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid, het waarderen van verbondenheid, eerlijk en moedig zijn, en plezier maken. Deze leidende principes hebben het bedrijf in staat gesteld relaties met zijn klanten te onderhouden en superieure producten te leveren.

Deze idealen helpen hen ook het vertrouwen onder hun doelgroep te vergroten door de efficiëntie van hun diensten consequent te vergroten. Door vast te houden aan zijn uitmuntendheidsnormen kan Lululemon tot de topmerken in de branche blijven behoren, temidden van de concurrentie van zijn rivalen als New Balance, Puma, Prana, Nike, Adidas, enz.

Persoonlijke verantwoordelijkheid nemen

Het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid is een essentieel onderdeel van de kernwaarden van dit bedrijf. Medewerkers worden aangemoedigd om het beste van zichzelf te geven en zichzelf te pushen voor een beter resultaat, in het besef dat elke verbetering van hun prestaties niet alleen gunstig zal zijn voor henzelf, maar ook voor het merk als geheel.

Om dit te helpen faciliteren heeft het bedrijf geïnvesteerd in het opvoeren van de opleiding van zijn medewerkers, met de nadruk op omnichannel-mogelijkheden, en vervolgens digitale docenten aanbieden om klanten te helpen effectiever online te winkelen. Het doel is niet alleen groei van de werkgelegenheid en succes, maar ook leren en zelfverbetering door middel van individuele verantwoordelijkheid. Daarbij kan elke medewerker zijn of haar eigen verantwoordelijkheid nemen voor zijn of haar functie binnen de grotere organisatie en actief op zoek gaan naar mogelijkheden om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. Dit creëert een positieve feedbacklus, die het merk in de loop van de tijd geleidelijk helpt versterken.

Handelen met eerlijkheid en moed

De kernwaarden van het bedrijf, Lululemon, zijn sterk geworteld in handelen met eerlijkheid en moed. Dit werd geïllustreerd toen Trevor Fleming, een functionaris bij Lululemon, een afbeelding plaatste van een T-shirt met lange mouwen waarop anti-Aziatische sentimenten te zien waren. Het bedrijf ging transparant te werk, toonde integriteit door de post publiekelijk te veroordelen en ontsloeg de heer Fleming prompt vanwege zijn daden. Deze actie bewees dat het bedrijf zijn uitgesproken waarden van eerlijkheid en moed belichaamt, zelfs wanneer het geconfronteerd wordt met moeilijke beslissingen of zware publieke kritiek.

Lululemon erkent dat het hebben van een naam die verband houdt met ethiek en principes belangrijk is om zijn reputatie prestigieus en gereputeerd te houden. Wanneer dit soort gevallen zich voordoen, hebben ze laten zien dat ze onmiddellijk stappen zullen ondernemen om hun kernwaarden, namelijk eerlijk zijn in wat ze doen, te handhaven, terwijl ze risico's nemen om de normen van de industrie ter discussie te stellen door middel van moedige daden om ervoor te zorgen dat het juiste wordt gedaan, ongeacht de tegenslag die ze tegenkomen. kan geconfronteerd worden. Ze ondersteunen hun woorden keer op keer met daden, wat hun toewijding aan deze kernovertuigingen bewijst en hen in staat stelt succesvol en gerespecteerd te blijven over de hele wereld.

Verbinding waarderen

Het vieren van verbondenheid vormt de kern van de kernwaarden van Lululemon, omdat het bedrijf de betrokkenheid tussen klanten en binnen medewerkers sterk aanmoedigt, wat volgens het bedrijf de loyaliteit aan het merk kan versterken.

Dit was vooral belangrijk in 2020, toen er wijdverbreide beperkingen werden ingevoerd als gevolg van de COVID-19-pandemie. Om mensen overal ter wereld te helpen gezond en actief te blijven terwijl ze beperkt zijn, biedt Lululemon een reeks online sportuitdagingen, zoals Move en Stay Connected. Deze uitdaging verbindt gebruikers over de hele wereld met een internationale gemeenschap voor gedeelde training.

Door deze inspanningen wil Lululemon sterke verbindingen bevorderen die een gevoel van verbondenheid creëren onder haar klanten, en tegelijkertijd haar inzet benadrukken om mensen te helpen gezond en verbonden te blijven – ongeacht waar ze zijn of wat het leven hen ook te bieden heeft.

Plezier kiezen

Bij Lululemon is plezier maken een integraal onderdeel van het verwezenlijken van de visie van het bedrijf: ten volle leven op de meest gezonde manier. Fun biedt zowel medewerkers als klanten de mogelijkheid om een ​​pauze te nemen van hun drukke leven en zich te vermaken in een positieve en inspirerende sfeer.

Om ervoor te zorgen dat plezier de kern blijft van wie ze zijn, streeft Lululemon ernaar om ervoor te zorgen dat hun winkels bekend staan ​​als plaatsen van gelach, vreugde en lichtheid – ongeacht welke winkel je binnengaat. Of het nu gaat om wekelijkse teamvergaderingen of aanmoedigingen binnen teams op vrije dagen, ze streven ernaar een cultuur te bevorderen waarin iedereen zich vrij kan voelen om zich authentiek te uiten en plezier te hebben.

Het koesteren van ondernemerszin

Het koesteren van een ondernemersgeest is een belangrijke kernwaarde voor Lululemon. Het bedrijf is gebouwd op innovatie en de drive om iets anders te doen. Oprichter Chip Wilson besefte dat het, om de concurrentie voor te blijven, belangrijk was om creatieve ideeën te koesteren en het nemen van risico's aan te moedigen. Door jonge ondernemers te ondersteunen blijft Lululemon nieuwe perspectieven in de sector brengen en anderen inspireren met hun visie.

Deze toewijding aan het koesteren van een ondernemersgeest onderscheidt hen van andere bedrijven in hun sector door een platform te bieden waar werknemers zich op innovatieve wijze kunnen uiten. Bovendien helpt deze filosofie Lululemon op de hoogte te blijven van modetrends, zodat ze spannende producten kunnen blijven aanbieden die grenzen verleggen en tegelijkertijd trouw blijven aan hun kernwaarden.

Conclusie

Door duidelijke doelen te stellen op basis van gezondheid en welzijn, gemeenschapsontwikkeling en persoonlijke verbetering, heeft Lululemon een unieke merkidentiteit kunnen creëren die wordt gekenmerkt door producten van hoge kwaliteit en uitzonderlijke klantenservice. Met deze waarden in gedachten heeft het bedrijf zich kunnen vestigen als een van de toonaangevende fabrikanten van trainingskleding wereldwijd.

Er kan dus worden gezegd dat, hoewel veel elementen het succes van Lululemon in de loop van de tijd mogelijk hebben gemaakt, de missie en visie van Lululemon onmiskenbaar een essentiële rol hebben gespeeld tijdens het hele groeitraject. Door deze uitspraken hebben ze een bedrijfscultuur gecreëerd die gebaseerd is op doelgerichte doelstellingen en ambities: de wereld van middelmatigheid naar grootheid verheffen en tegelijkertijd degenen vieren die ‘het zweetleven’ leiden door zweet, groei en verbinding.

Lululemon missie en visieverklaring (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 6671

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.